Před námi je další cesta, a to putování po polských gotickýc hradech.
Itinerář bude následující:
GNIEW
GDAŇSK
LEBA
KWIDZYN
MALBORK
LIDZBARK WARMINSKI
RYN
OLSZTYN
NIDZICA
PROČ POLSKÉ HRADY?
Tato cesta nebyl můj spontánní nápad ani můj plán. Tohle byla neodolatelná pracovní nabídka v rámci propagace česko polského cestovního ruchu, na kterou nešlo reagovat jinak než ANO!
Děkuji za neuvěřitelnou nabídku poznat kus Polska a gotických dějin, bylo to boží! Kromě precizního itineráře zahrnujícího plejádu nádherných gotických hradů propojených úžasným zážitkovým ubytováním a skvělou gastronomickou mapou jsem si užila nad plán i Gdaňsk, polské moře a Mazurská jezera, čímž se celý itinerář navždy vryl do mého srdce a tuto cestu bych opravdu doporučila všem.
Jedinou pracovní “povinností” byla návštěva hradů, které mě od dětství fascinují a lákají do svých útrob a dvě věty v tomto cestopisu:
Studijní pobyt a článek jsou součástí projektu „Objevte skryté poklady turistických a cestovatelských perel“ spolufinancovaného vládami České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska prostřednictvím Visegrádských grantů z Mezinárodního visegrádského fondu.
Posláním fondu je propagovat myšlenku udržitelné regionální spolupráce ve střední Evropě.
Wizyta studyjna oraz artykuł są działaniem projektu „Odkryj ukryte skarby pereł turystycznych i podróżniczych” współfinansowanego przez rządy Czech, Węgier, Polski i Słowacji poprzez Granty Wyszehradzkie z Międzynarodowego Funduszu Wyszehradzkiego. Misją funduszu jest promowanie idei zrównoważonej współpracy regionalnej w Europie Środkowej.
Kompletní postování bylo zcela mojí subjektivní recenzí bez jakéhokoliv zadání, čehož si vážím ze všeho nejvíc. Děkuji za možnost krásy Polska propagovat a doufám, že pro každého, kdo posty a tento cestopis budou číst, budou inspirací. Polsko je neskutečná studna památek, krásné přírody, výborné kuchyně, ale především studna dostupná časově i cenově.
Tahle cesta pro mě ani na vteřinu nebyla práce, ale obrovská radost s milionem úžasného hýčkání po stránce ubytování i gastronomie.
Comments